Zin om een mini-drone te winnen met je Scratch-kunsten?

Post date: 26-Dec-2015 19:38:27

Hoi coders, ouders, coaches!

De kerstvakantie is in de helft en misschien begin je je al een beetje te vervelen… Geen nood, wij hebben een leuke uitdaging voor je klaar!

Projectjes bouwen vanaf 0 kan soms moeilijk zijn en daar willen wij graag bij helpen. Zoals je weet kan je op de Scratch website je eigen projectjes delen met de wereld. Je kan ook bekijken wat anderen gebouwd hebben en deze projecten ‘remixen’ om ze nog cooler te maken. Omdat remixen kei leuk is hebben we een klein projectje gemaakt dat al bijna een spelletje is. Er is echter nog een beetje werk aan. Wij willen wel eens zien hoe creatief jij ons projectje kan remixen!

1. Als je nog geen Scratch-account hebt dien je die eerst aan te maken op http://scratch.mit.edu.

2. Zorg ervoor dat je ingelogd bent en ga naar https://scratch.mit.edu/projects/92552458/. Daar vind je een projectje dat nog niet helemaal af is:

3. Klik op “Bekijk van binnen”. Je ziet nu hoe het project gemaakt werd:

4. Klik op “Remix”. Er wordt een kopie van het project bij jouw account bewaard en je kan het projectje verder aanpassen, uitbreiden, zotter of ingewikkelder maken! Alles mag: sprites verwijderen, scripts aanpassen, muziekjes toevoegen, andere sprites toevoegen… Op http://kenney.nl/assets vind je bijvoorbeeld superleuke tekeningen die je kan gebruiken.

5. Ben je klaar om jouw coole versie aan de wereld te laten zien? Klik dan op “Delen”. Zet in de omschrijving van je project wat de bedoeling is en hoe je alles moet bedienen.

6. Als je een project remixt dan onthoudt de Scratch website vanaf welk project je startte. Dit vind je terug in de remix-boom (hergebruikboom) van het project. Hier een voorbeeldje van een ander Scratch project, het project voor ons wedstrijdje moeten jullie nog remixen ;-)

7. Heeft er al iemand een coole remix gemaakt van ons project? Dan mag je ook die remix opnieuw remixen voor de wedstrijd! We zouden het megacool vinden als we een gigantische creatieve boom zouden kunnen maken! Om mee te doen met de wedstrijd moeten we je project terugvinden in de remix-boom https://scratch.mit.edu/projects/92552458/remixtree/ Je dient dus ons project of een ander project uit de remix-boom te remixen en te delen.

8. De wedstrijd eindigt op zondag 14 februari 2016.

9. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar soms is het al eens plezant om een prijsje te krijgen J We hebben een paar coole mini-drones voor jullie klaarstaan! (Want vliegende dingetjes zijn leuk om mama’s en papa’s te plagen, ideaal voor in het huis)

· Eén drone gaat naar het project dat op 14 februari het meeste hartjes verzameld heeft. Probeer dus zo veel mogelijk andere Scratcher te overtuigen om jouw project leuk te vinden door op het hartje te klikken! Uiteraard mag je ook zelf een hartje geven aan projecten die jij leuk vindt.

· Daarnaast zal onze deskundige jury in al haar wijsheid nog een prijs toekennen aan de meest creatieve, vernuftige of grappige remix!

10. Je mag natuurlijk ook in groep werken, dan voorzien we voor alle groepsleden een prijs!

11. Mama’s, papa’s, coaches en alle andere “te grote kindjes” mogen ook een remix maken maar krijgen geen prijs ;-) Zij zetten best in de omschrijving van het project dat ze te groot zijn om een prijs te winnen…

12. Heb je gewonnen? Dan zetten we ten laatste op 21 februari 2016 een berichtje bij je Scratch project met details om je prijs te bezorgen.

13. Veel Scratch-fun! May the source be with you!

Met vriendelijke kerstgroetjes,

Team CoderDojo Lier

P.S. Als je een leuk project hebt gemaakt kan je dat ook komen tonen op de lokale coolest projects

(http://www.coolestprojects.be) of zelfs op de internationale in Ierland (http://coolestprojects.org/)!