Remix een huis en win een boek!

Post date: 20-May-2016 09:02:41

Goesting om een boek te winnen? Maak dan een coole remix van dit scratch-project:

https://scratch.mit.edu/projects/110563493/

1. Als je nog geen Scratch-account hebt dien je die eerst aan te maken op http://scratch.mit.edu.

2. Zorg ervoor dat je ingelogd bent en ga naar https://scratch.mit.edu/projects/110563493/. Daar vind je een projectje dat nog niet helemaal af is.

https://scratch.mit.edu/projects/110563493/

3. Klik op “Bekijk van binnen”. Je ziet nu hoe het project gemaakt werd:

4. Klik op “Remix”. Er wordt een kopie van het project bij jouw account bewaard en je kan het projectje verder aanpassen, uitbreiden, zotter of ingewikkelder maken!

5. Ben je klaar om jouw coole versie aan de wereld te laten zien? Klik dan op “Delen”. Zet in de omschrijving van je project wat de bedoeling is en hoe je alles moet bedienen.

6. Als je een project remixt dan onthoudt de Scratch website vanaf welk project je startte. Dit vind je terug in de remix-boom (hergebruikboom) van het project:

https://scratch.mit.edu/projects/110563493/remixtree/

7. Heeft er al iemand een coole remix gemaakt van ons project? Dan mag je ook die remix opnieuw remixen voor de wedstrijd! We zouden het megacool vinden als we een gigantische creatieve boom zouden kunnen maken! Om mee te doen met de wedstrijd moeten we je project terugvinden in de remix-boom https://scratch.mit.edu/projects/110563493/remixtree/ Je dient dus ons project of een ander project uit de remix-boom te remixen en te delen.

8. Je kan remixen tot en met woensdag 15 juni 2016.

9. "Deelnemen is belangrijker dan meedoen", maar soms is het al eens plezant om een prijsje te krijgen J We hebben 2 boeken voor jullie klaarstaan! (Eigenlijk hebben we ze nog niet klaarstaan, want ze zijn nog niet in de winkel te verkrijgen...)

· Eén boek gaat naar het project dat na 15 juni het meeste hartjes verzameld heeft. Probeer dus zo veel mogelijk andere Scratcher te overtuigen om jouw project leuk te vinden door op het hartje te klikken! Uiteraard mag je ook zelf een hartje geven aan projecten die jij leuk vindt.

http://www.lannoo.be/programmeren-voor-kinderen-games

· Daarnaast zal onze deskundige jury in al haar wijsheid nog een boek toekennen aan de meest creatieve, vernuftige of grappige remix!

http://www.lannoo.be/ketnet-ik-kan-al-programmeren-met-scratch

10. Mama’s, papa’s, coaches en alle andere “te grote kindjes” mogen ook een remix maken maar krijgen geen prijs ;-) Zij zetten best in de omschrijving van het project dat ze te groot zijn om een prijs te winnen…

11. Heb je gewonnen? Dan zetten we ten laatste op 17 juni 2016 een berichtje bij je Scratch project met details om je prijs te bezorgen.

12. Veel Scratch-fun! May the source be with you!

Veel bouwplezier & above all, be cool!