Doe mee met de Belgische Informatica-olypiade!

Post date: 29-Dec-2016 14:49:28

Op 1 februari 2017 gaat er een programmeerwedstrijd voor jongeren door: de Belgische Informatica-olympiade. Hoe cool zou het zijn als we daar massaal laten zien hoe gigantisch geweldig Lierse CoderDojo-ers wel zijn ;-)

De wedstrijd bestaat uit een aantal programmeer-puzzels die je op de computer moet oplossen. Op http://beoi.be-oi.be/nl/ vind je een testplatform waarop je alvast kan oefenen.

Er zijn 2 mogelijkheden om mee te doen met de wedstrijd.

De coolste optie is om met de hele klas mee te doen! Je juf/meester/leerkracht dient dan de school te registreren op de website http://beoi.be-oi.be/nl/. Je legt dan de wedstrijd af in de computerklas van je eigen school. Aan jou dus om je school te overtuigen om met de hele klas mee te doen!

Ziet je school het echt niet zitten om mee te doen? Geen paniek, schrijf je individueel in op http://beoi.be-oi.be/nl/ en kies 'Antwerpen' als centrum voor de eerste ronde (deze gaat hoogstwaarschijnlijk door op de campus 'Groenenborger' van de Universiteit Antwerpen). Je legt dan de wedstrijd af op woensdagnamiddag 1 februari in Antwerpen. Laat zeker ook aan ons weten (lier@coderdojobelgium.be) dat je je hebt ingeschreven, zo kunnen we eventueel samen vanuit Lier naar de wedstrijd gaan. Doe dit ten laatste op maandag 23 januari, zodat we nog wat tijd hebben om verder af te spreken.

Zoals altijd: de fun die je beleeft door deel te nemen is veel belangrijker dan je score! Aarzel dus niet om mee te doen want meer coders = altijd meer lol :-)